When:
July 20, 2017 @ 9:00 am – July 23, 2017 @ 10:30 pm
2017-07-20T09:00:00+03:00
2017-07-23T22:30:00+03:00
Where:
Timisoara
Cost:
0

O retrospectiva a patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val Ceh, care a aparut in Cehoslovacia in anii `60 si care a devenit cunoscut in intreaga lume va putea fi vazuta, la cea de-a IV-a editie a festivalului.
Retrospectiva este organizata cu sprijinul Centrului Ceh din Bucuresti.

„Margaretele” (1966), realizat de celebra regizoare Vera Chytilova, in care doua tinere incearcă sa inţeleagă sensul lumii precum si al vieţii lor, prin cele mai extravagante mijloace.

„Balul pompierilor”, ultima realizare a lui Milos Forman înainte de a parasi Cehoslovacia pentru Statele Unite. Locuitorii unui orasel participa la o petrecere data in cinstea unui fost sef al departamentului local de pompieri, insă lucrurile scapă de sub control.

„Despre ospăţ şi oaspeţi” (1966) al carui autor a fost Jan Nemec, este o satira politica nemiloasa despre conformism si relatiile de putere in care cativa barbati si femei iesiti la un picnic sunt acostati intr-o pădure de un grup de straini condus de un lider agresiv, iar apoi iau cu totii parte la un ospaţ unde atmosfera devine tot mai nelinistitoare.

„Sătucul meu drag” (1985), realizat de celebrul regizor Jirí Menzel nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina este o comedie despre viata de zi cu zi a locuitorilor dintr-un sat ce are in centru un cuplu de prieteni care aminteste de Stan si Bran.

„Ceau, Cinema!” a lansat o campanie de strângere de fonduri (crowdfunding) pe platforma www.crestemidei.ro/CeauCinema2017, cu scopul precis de a aduce mai multi invitati de valoare la Timisoara.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociatia Marele Ecran si Asociatia Pelicula Culturala.

Actualitatea TimisoaraO retrospectiva a patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val Ceh, care a aparut in Cehoslovacia in anii `60 si care a devenit cunoscut in intreaga lume va putea fi vazuta, la cea de-a IV-a editie a festivalului. Retrospectiva este organizata cu sprijinul Centrului Ceh din...Totul despre Timisoara si timisoreni.